Laden Evenementen
Filters

Galleries & Art Spaces

Categorie

Reset filters

Agenda /

Vind hier een selectie kunsttentoonstellingen en activiteiten in Utrecht.

oktober 2018

Datum /

18 oktober 2018 - 29 januari 2019

Locatie /

BAK, basis voor actuele kunst, Pauwstraat 13a,
3512 TG Utrecht

Info /

Tentoonstelling met werk van de voor de Turner Prize genomineerde Forensic Architecture, een onderzoeksbureau dat in zijn onderzoek naar mensenrechtenschendingen slim gebruik maakt van de hoge datadichtheid van de huidige samenleving.

Bekijk event

Datum /

27 oktober 2018 - 3 februari 2019

Locatie /

Centraal Museum, Agnietenstraat 1,
3512 XA Utrecht

Info /

De eerste museale solotentoonstelling van de jonge Griekse kunstenaar Janis Rafa (1984). Janis Rafa gebruikt films en sculpturen om met verstilde visuele beeldverhalen universele thema’s te belichten, als sterfelijkheid, onze (rituele) omgang met verlies, maar ook de relatie tussen mens en dier en tussen mens en landschap. Met de titel van de tentoonstelling Eaten by Non-Humans verwijst Rafa naar het zogenaamde “niet-menselijke”. Het niet-menselijke omvat niet alleen de dierenwereld, maar ook computer gestuurde systemen en robots.

Bekijk event
november 2018

Datum /

3 november - 25 november

Locatie /

EXbunker, Wilhelminapark 24 A,
3581 NE Utrecht

Info /

Loran Tigchelaar wil de bezoeker met zijn video-installatie “Een relatieve ruimte” een inkijk geven in hoe hij “Het Sublieme” bereikt.

Bekijk event

Datum /

3 november - 25 november

Locatie /

EXboot, Nijverheidskade 15,
3534 AZ Utrecht

Info /

Bijna iedereen heeft wel eens met een rolmaat gespeeld. Gevoeld waar de simpele vorm van het flexibele, maar toch eigenwijze, lint toe in staat is. In deze installatie laat Bart Schalekamp machines spelen met dit eigenwijze materiaal.

Bekijk event

Datum /

11 november - 2 december

Locatie /

De KunstSalon, Oudegracht 315,
3511 PB Utrecht

Info /

Met trots presenteert De KunstSalon in samenwerking met Uitgeverij Waander & de Kunst het eerste boek van Yvonne Michiels. Naast de presentatie van haar eerste boek staat de middag ook in het teken van de nieuwste expressieve portretten van Yvonne Michiels.

Bekijk event

Datum /

11 november - 23 december

Locatie /

KuuB, ruimte voor kunst en cultuur, Pieterstraat 3,
3512 JT Utrecht

Info /

Acht hedendaagse Nederlandse kunstenaars bieden een spectrum aan beeldende kunst dat onderling onderscheidend is en tegelijkertijd met elkaar samenhangend, als een regenboog.

Bekijk event

Datum /

23 november 2018 - 14 januari 2019

Locatie /

Galerie SANAA, Jansdam 2,
3512 HB Utrecht

Info /

Met Selected! laat Galerie Sanaa werk zien van de kunstenaars die de afgelopen jaren in de galerie en/of op diverse beurzen zijn getoond. Een prikkelende selectie van hedendaagse kunst op een uitbundige manier gepresenteerd. SANAA Selected laat het werk zien van 39 kunstenaars: Van Andrea, Fatima Barznge, Mariaan van den Berg, Paul Bogaers, Option Dzikamai Nyahunzvi, Victor Ekpuk, Isabel Ferrand, Nan Groot Antink, Sam Hersbach, Patsheli Kahamba, Paul Klemann, Rabi Koria, Ton Kraayeveld, Jamila Lamrani, Joris Link, Mario Macilau, Miguel Marajo, Alex Mawimbi, Tilmann Meyer Faje, Myriam Mihindou, Joel Mpah Dooh, Terrence Musekiwa, Bob Negryn, Uche Okpa Iroha, Natalia Ossef, Joyce Overheul, Cecilia Rebergen, Robert Roest, PJ Roggeband, Heidi Sincuba, Jessica Skowroneck, Boris Anje Tabufor, Benine du Toit, Jouni Toni, Michael Tsegaye, Adriaan de Villiers, Guy Vording, Anneke Wilbrink, Halina Zalewska.

Bekijk event

Datum /

24 november - 30 december

Locatie /

Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Nobelstraat 12A,
3512EN Utrecht

Info /

Betaalbare kunst en design van kunstenaars en toonaangevende of veelbelovende ontwerpers. Leuke en unieke kunstwerken tot max. 500 euro, om cadeau te geven met de feestdagen. Kom Sint & Kerstshoppen bij Kunstliefde. Cash & Carry! Inpakken en meenemen. Wie het eerst komt...

Bekijk event
december 2018

Datum /

1 december - 30 december

Locatie /

EXbunker, Wilhelminapark 24 A,
3581 NE Utrecht

Info /

In EXbunker probeert Sandra Heemskerk vriendschap te sluiten met het gebouw, door haar verhalen op de muren te vertellen en in de hoop dat het pand wat van zijn herinneringen aan haar toevertrouwd. In foxhole alfresco zullen muurschilderingen en nieuw ruimtelijk werk te zien zijn.

Bekijk event

Datum /

1 december - 30 december

Locatie /

EXboot, Nijverheidskade 15,
3534 AZ Utrecht

Info /

Met het werk Defragmentatie stelt Maria Makridis de vraag: wat blijft er over van het origineel als het door allerlei lagen heengaat? Bestaat er nog zoiets als 'het origineel'? Haar verbazing voor de wereld verbeeldt zij door alledaagse stukken van de werkelijkheid, zoals we hem kennen, in een nieuwe context te plaatsen.

Bekijk event