Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Terug naar overzicht

Tentoonstelling Scar Tissue – Rogér Walschots

3 september 2017 21 oktober 2017

Overige informatie

Opening
Vrijdag 8 september, 16.00-18.00, door Edwin Jacobs
Website
http://www.dapiran.nl/02-september-21-october-2017-roger-walschots/

Locatie

Dapiran Art Project Space
Let op! Verhuisd naar: Laurierstraat 82 in Amsterdam,
Openingstijden

Rogér Walschots bezit een buitengewone kwaliteit om ruimte weer te geven op het platte vlak. De werken op linnen, draad, hout of oude postzakken lijken zich eindeloos uit te strekken ver buiten het beeldvlak zelf. Hij brengt verf aan op de drager en daarna krast, snijdt, zaagt, brandt en boort hij in de werken, bouwt ze weer op met verf, glasvezelband of aluminiumtape om de lagen vervolgens weer uit elkaar te halen. Wat blijft is als een vers litteken dat herinnert aan de voorafgaande processen.

Rogér Walschots (1974) studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning academie (WDKA) in Rotterdam. In 2005 had hij een solotentoonstelling in het Noordbrabants museum in ’s-Hertogenbosch, in 2009 bij het UMCG in Groningen en vervolgens o.a. meerdere tentoonstellingen bij galerie Majke Hüsstege. Afgelopen jaar was zijn werk te zien in een groepstentoonstelling bij galerie Roger Katwijk in Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in collecties van Van Lanschot Bankiers en Fontys kunstcollectie. Walschots woont en werkt in ’s-Hertogenbosch.

De tentoonstelling wordt op vrijdag 8 september om 17.00 uur geopend door Edwin Jacobs, directeur bij Dortmunder U – Zentrum für Kunst und Kreativität en oud-directeur van het Centraal Museum Utrecht.