Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Terug naar overzicht

Tentoonstelling – Uit de mode

8 juli 2017 22 oktober 2017

Locatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1,
3512 XA Utrecht
Openingstijden
Di–Zo / 11.00–17.00,
1ste Do / 11.00–21.00

Ontdek de ins en outs van de meest vernieuwende modecollectie van Nederland deze zomer in het Centraal Museum. Van Viktor & Rolf tot unieke kostuums uit de 18e eeuw:  de belangrijkste iconen uit de collectie van 1400 tot nu bewondert u allemaal in Uit de Mode.

 

Kom backstage en ontdek de verhalen achter al deze iconen én de collectie zelf. Want hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd? En wanneer is een ontwerp ‘overleden’? U komt erachter in de grote modetentoonstelling Uit de Mode.

Het Centraal Museum staat bekend om zijn toonaangevende modecollectie en -tentoonstellingen. Het jaar 2017 belooft hierin extra bijzonder te worden: het is 100 jaar geleden dat de eerste modeconservator werd aangenomen; wereldwijd een bijzonder feit. Tijd voor een feestje!

Niet alleen de bijzondere ontwerpen zullen een lust voor het oog zijn, de vormgeving van de tentoonstelling zal ook al uw zintuigen prikkelen. Het museum werkt namelijk voor de vormgeving samen met het vernieuwende, jonge ontwerpduo Maison the Faux.