EXboot / Artificialia – Nonna Hoogland

EXboot / Artificialia – Nonna Hoogland

Nonna Hoogland maakt een expositie speciaal voor de EXboot ruimte. Op het moment van schrijven is de expositie ‘Artificialia’ nog in ontwikkeling. Het beeld dat nu voor de site wordt gebruikt zijn schetsen voor de uiteindelijke expositie.

Nonna Hoogland (1999) is prijswinnende illustratrice en kunstenares, werkend in Utrecht, Nederland. In haar werk probeert zij zichzelf en de wereld om haar heen te verwerken en te begrijpen. De mens – en voornamelijk de vrouw-  staan centraal in haar werk. Ze focust zich op emoties, relaties, ethiek en (kunst)geschiedenis. Haar werk wisselt van poëtisch naar cynisch, van humoristisch naar intiem en blijft altijd kwetsbaar in zijn eerlijkheid. Ze maakt gebruik van verschillende analoge technieken, met een voorkeur voor schilderen en keramiek.

Voor de expositie ‘Artificialia’ haalt Nonna Hoogland inspiratie uit de rariteitenkabinetten van de 16e, 17e, en 18e eeuw. Ze koppelt oude beeldculturen, verhalen en symbolen aan hedendaagse thematieken. Hieruit ontstaat een collectie van keramieken kunstobjecten, die intrigeren, vervreemden en amuseren.

footer anchor