Kunstliefde / De Belofte 16

Kunstliefde / De Belofte 16

Het verschil tussen een doolhof en een labyrint is dat terwijl het labyrint één weg biedt om het einde te bereiken, het doolhof een veelvoud aan paden biedt. Dat is wat deze groep pas afgestudeerden verbindt, een groep kunstenaars die in het pandemiejaar 2020 afstudeerden en zich op onbekend terrein bevonden. 

Voor de Belofte 16 tonen deze kunstenaars nieuw werk in Kunstliefde, waarbij ze ontmoetingen met elkaar aangaan en de verweving van elkaars werk opzoeken, bevorderen en vieren. Via diverse media vloeien verschillende verhalen in elkaar over, waardoor nieuwe relaties en contexten ontstaan.

Het doolhof wordt opnieuw vorm gegeven in een ruimte voor het vinden van wegen, met vertakte paden waar je een verscheidenheid aan vreemde dingen en wezens kunt tegenkomen. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende manieren van kijken, zoeken, verdwalen en ontdekken. De tentoonstelling verkent deze ideeën en nodigt je uit om mee te gaan in dit proces. 

Deelnemend kunstenaars: Jorien Aberkrom, Megan Auður, Reinier van Duijn, Kiana Girigorie, Tonnie Heijdra, Thomas Klein Horsman, Bas Oussoren, Daan Russcher en Jochem van den Wijngaard.

Opening zaterdag 11 september 19.00 uur
Het is niet nodig te reserveren.
Er wordt rekening gehouden met de corona-maatregelen.

De Belofte is een traject van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars. Tijdens het traject werken de kunstenaars toe naar een gezamenlijke tentoonstelling met nieuw werk. De Belofte vormt op deze manier een stimulans om je als kunstenaar na de academie verder te ontwikkelen en je beroepspraktijk als beeldend kunstenaar te starten.

Het projectteam vanuit Kunstliefde bestaat dit jaar uit Goof Kloosterman (beeldend kunstenaar, ex-Belofte 10), Lennart de Neef (beeldend kunstenaar, ex-Belofte 12) en Maan Hermsen (kunst & economie).

footer anchor