Schepsels & Creaturen, bijzondere wezens in de kunst

Schepsels & Creaturen, bijzondere wezens in de kunst

Ze bevolken vele verhalen, mythen, sagen en legenden; schepsels en creaturen. Het zijn synoniemen en staan voor vreemde wezens. Half mens – half dier, met horens, maskers, wilde ogen of haren. Mystieke figuren ontsprongen aan de menselijke fantasie. Wat drijft ons mensen, verhalenvertellers en kunstenaars om deze creaturen te scheppen? Waar komen ze vandaan en waar staan ze voor? Wat verbergen ze, vertellen ze, wat en wie zijn ze?

In deze tentoonstelling werken van kunstenaars die gefascineerd zijn door het onbekende, het wilde, het vreemde. Kunstenaars die zich laten inspireren door het onzichtbare en het bovennatuurlijke. Van iconen tot voodoo, maskers en koppen tot kleine mini-mensen.

Met werk van; Buba Cvoric, Anne Forest, Annï Mertens, Ine van der Horn, Marjan Jaspers, Elisabeth Kaldeway, José van Kleef, Remy Habets en Erik Suidman

N.b. Van 6 oktober t/m 10 november is in KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, Pieterstraat 3, de tentoonstelling ‘Geluidloze schreeuw’ te zien. Een eerbetoon aan schilder Erik Suidman. Erik was lid van Kunstliefde. Hij overleed eind vorig jaar. Zoals Erik Suidman de gepijnigde mens schilderde, fel realistisch en ongecensureerd, was hij een fenomeen in de (Utrechtse) schilderkunst. Zijn werk laat niemand onberoerd.

Bij de expositie verschijnt een uitgebreide monografie over het leven en werk van Erik Suidman.Tijdens de opening op 6 oktober wordt deze monografie gepresenteerd.

footer anchor