Terug

Niels Broszat

Beeldhouwkunst, Digitale kunst, Geluidskunst
Icoon #029

Icoon #029

Eitempera en olieverf op katoen

B 50 x H 60

Icoon #027

Icoon #027

Eitempera en olieverf op katoen

B 50 x H 60

Icoon #026

Icoon #026

Eitempera en olieverf op paneel

B 33 x H 42

Icoon #028

Icoon #028

Eitempera en olieverf op paneel, rozenkrans, houten armen en

Afzender retour: wanneer het masker (s)preekt (Icoon #028)

Estrade

Estrade

Duurzaam kopshout, lak, epoxy en een gedicht

L 400 x B 400 x H 45

Estrade is te zien in het Haarlemmerhout tot en met mei 2021 als onderdeel van de Beeldengalerij

Biografie

Wat me bezig houdt
“Wat als” is belangrijker voor mij dan “wat is”. Constant zoek ik naar interessante invalshoeken bij wat er om me heen gebeurt. Zo vermaak ik me en leer ik. Vaak vind ik iets interessants als twee dingen met elkaar gecombineerd worden die ogenschijnlijk weinig of niets met elkaar te maken hebben.

Hoe ik werk
In mijn werk doe ik dat ook: heel impulsief en associatief voeg ik wat toe, schaaf ik iets weg en bouw zo mijn creaties op. Mijn werkproces is een aaneensluiting van verrassingen; als het eenmaal af is voel ik een prettige afstand tot het werk. Alsof ik het niet gemaakt heb, maar iemand anders. Dat geeft me het gevoel dat mijn kunst groter is dan ikzelf, want, “ík kan zoiets toch niet gemaakt hebben?”

Waar het over gaat
Inhoudelijk is mijn werk een vermenging van het verleden met het heden. Van de Hollandse 17e eeuw naar de middeleeuwse cultuur van Europa. Sinds kort heb ik mijn aandacht gevestigd op de Zijderoute en met name Syrië. Enerzijds word ik aangetrokken door de rijkheid van culturen die daar samenkwamen en veel zeggen over wat er nu in de wereld gebeurt, anderzijds wil ik aandacht vragen voor het Syrische erfgoed dat verloren is gegaan door de oorlog.

Mijn kunst is rijk, rauw, verfijnd, brutaal, naïef, avontuurlijk en aanwezig. Ik maak schilderijen, tekeningen, sculpturen, installaties, keramiek en digitale kunst/NFTs. Ieder kunstwerk staat op zichzelf, maar alles bij elkaar vertelt het evengoed mijn verhaal.

Niels Broszat

Agenda

  • Sign of the Times is een initiatief van de Eindhovense curator Frank van der Linden, die 32 hedendaagse kunstenaars selecteerde om een masker vorm te geven. Deze maskers worden in combinatie met ander werk van de deelnemende kunstenaars getoond in een groepstentoonstelling. Met gerenommeerde namen a
    06/10/201926/01/2020
  • Beeldengalerij
    15/05/201901/05/2021

Contactgegevens

footer anchor