Logman

Logman

Woensdag 10 maart 2021 is er totaal onverwacht een einde gekomen aan het leven van Henk Logman.
Sinds 2 jaar was Henk de trotse eigenaar van LOGMAN, een nieuwe galerie in Utrecht waar Henk met veel energie en lef (jonge) kunstenaars bij elkaar bracht in een onconventioneel expositierooster in de galerie op de begane grond en in de kelder met Basement projects.
Hij werkte onvermoeibaar aan het realiseren van nieuwe plannen, buitengewoon creatief in het vinden van mogelijkheden ook in coronatijd. Enthousiast dat de galerie weer open mocht, ontving hij net weer bezoekers in zijn nieuwe expositie.
Onze reactie is er een van grote verslagenheid en verdriet. Henk gaf een belangrijke impuls aan de hedendaagse beeldende kunst in Utrecht in deze 2 jaar, als collega, als creatieve geest met frisse ideeën en een groot hart voor de kunst, en als initiator van de Art Walk van Art Utrecht. Bovendien heeft hij veel jonge kunstenaars gestimuleerd en gemotiveerd in hun ontwikkeling. Hij zal worden gemist.

 

LOGMAN is een galerie voor hedendaagse- en actuele kunst in het hart van de stad Utrecht. Voorliefde voor kunst en de drive om talent een podium te geven hebben ertoe geleid dat eigenaar Henk Logman, in het voorjaar van 2019 een pand op een centrale locatie heeft betrokken met het doel om werk van hedendaagse kunstenaars te representeren. De galerie biedt ruimte aan kunst van uiteenlopende aard: schilderkunst, tekeningen, sculpturen, video- en internet kunst, kinetische kunst, conceptuele kunst, design en performances zullen afwisselend en door elkaar getoond worden. Jong talent en mid-career, nationaal en internationaal, maatschappij kritisch en bevragend en een tikkeltje eigenwijs zijn de uitgangspunten.

 

LOGMAN is a gallery for contemporary art in the citycenter of Utrecht. A preference for art and the drive to give talent a stage have led owner Henk Logman to start a gallery in the spring of 2019 with the aim of representing work by contemporary artists. The gallery provides space for art of various kinds: painting, drawings, sculptures, video and internet art, kinetic art, conceptual art, design and performances will be alternately displayed interchangeably. Young talent and mid-career, national and international, critical and questioning society and a little stubborn are the starting points.

 

footer anchor