Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Terug naar overzicht

Tjerk van der Veen: Keramiek & Lou Vos: schilderijen en werk op papier

27 januari 2018 18 februari 2018

Overige informatie

Opening
Zaterdag 27 en Zondag 28 januari 15:00 - 19:00

Locatie

Galerie en keramisch atelier Brigitte Reuter
Brigittenstraat 12,
3512 KK Utrecht
Openingstijden
Di, Wo, Vr 15.00 - 18.00 (excl. 30/01) en op afspraak

Keramisch werk van Tjerk van der Veen en abstracte schilderijen en werken op papier van Lou Vos. De verbondenheid met de natuur kenmerkt de vormentaal van deze twee kunstenaars.

Tjerk van der Veen is geboeid door de microwereld van stollingsgesteenten. Hij maakt werk dat lijkt te zijn opgevist uit de vuurhaard van de aarde. 'Imperfectie verheffen tot schoonheid'. De kleuren die de aarde prijsgeeft wil hij vangen in containervormen, cilinders en sculpturen. De gebarsten huid, de winderosie, die vat heeft gehad op de samengeperste aardlagen, het ervaren van de oerkrachten bij het ontstaan van de aarde, dat zijn de elementen waardoor hij zich laat beïnvloeden.

De  natuur vormt een belangrijke inspiratiebron voor het werk van Lou Vos. Vanuit de herinnering aan een plek schildert zij haar 'landschappen', geen letterlijke vertaling, maar een verbeelding van de atmosfeer, de stemming. Wat haar fascineert is de grootsheid, kracht en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de natuur. In haar recente werk zoomt ze in op details en fragmenten. Gebruikmakend van structuren en vormen uit de natuur ontstaat een nieuw idioom, vormentaal. Een nieuwe realiteit. 'In de abstractie vind ik de vrijheid om deze 'landschappen' te laten ontstaan, te verkennen, en uiteindelijk te herkennen. Een eigen ontdekkingsreis naar een nieuw landschap'.

Finissage zondag 18 februari 15.00 -19.00