About

Beeldende kunst is een verrijking en draagt bij aan de ontwikkeling, verbeelding, levensvreugde en creativiteit van een gelukkige stad. Met die overtuiging is Art Utrecht begin 2015 opgericht.

Aan de basis staan enkele galeriehouders, kunstenaars en bestuurders van non-profit kunstinstellingen die gezamenlijk willen bijdragen aan deze gelukkige stad. Dit doen we door in te zetten op een betere zichtbaarheid van de beeldende kunst in Utrecht, de verbinding tussen kunstenaars, ondernemers en instellingen te vergroten en beeldende kunst op verschillende fronten te stimuleren.

Art Utrecht is initiator en organisator van Art Meat; het netwerkevent voor professionals uit de beeldende kunstsector van Utrecht op een steeds wisselende locatie en van de jaarlijkse beeldende kunstpresentatie tijdens het Uitfeest in september. Daarnaast organiseert Art Utrecht de Art Walk, een kunstroute op loop- of fietsafstand langs galeries en kunstruimten in de stad, al dan niet onder leiding van een gids.

Op de hoogte blijven? Volg ons via Facebook of Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bestuur Art Utrecht

Bestuur Art Utrecht: Berthe Schoonman Galerie SANAA – voorzitter, Marion Wagenvoort – penningmeester, Arnoud van Mosselveld Moving Gallery – secretaris, Kirsten Doornbos – Marketing en Communicatie, Cathelijne Dapiran Dapiran Art Project Space – algemeen bestuurslid, Lou Vos beeldend kunstenaar en organisatie kunstprojecten / Kunstliefde Ruimte voor beeldende kunst – algemeen bestuurslid. Adviseur: Arsine Nazarian.

Art Utrecht / Artists

De database Art Utrecht / Artists op deze site geeft een overzicht van professionele beeldende kunstenaars in Utrecht stad en provincie. Initiatiefnemers en organisatie/medewerkers; Elaine Vis, Monique Sep en Lou Vos.

Stichting Art Utrecht

Art Utrecht werd in 2015 opgericht door; Berthe Schoonman Galerie SANAA, Cathelijne Dapiran Dapiran Art Project Space, Daan Bramer EXBunker/EXboot en De Nijverheid, Louk Röell Kunstruimte KuuB, Lou Vos beeldend kunstenaar Vlampijpateliers en organisator in de Utrechtse kunstsector (o.a. Kunstliefde) en Rob Rademaker Galerie Rob Rademaker en adviseur Marion Wagenvoort van Kunstliefde Ruimte voor beeldende kunst

Postadres:
Mgr. van de Weteringstraat 13B
3581 EA Utrecht

Art Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door:

CMU logo korte lijn_FC
KFhein fonds
Gemeente Utrecht
footer anchor