Aanmelden

Wij nodigen je graag uit om je aan te melden voor het platform Art Utrecht / Artists. Dit overzicht presenteert een selectie professionele beeldend kunstenaars uit stad en provincie Utrecht. 

Het is een overzichtelijke en functionele site. Een instrument voor curatoren, museumdirecteuren, verzamelaars en opdrachtgevers die kunstenaars zoeken voor tentoonstellingen, aankopen, opdrachten, recensies, prijzen en andere communicatie. De zoekfuncties op de site zijn functioneel voor deze groep gebruikers. 

Art Utrecht zal het kunstenveld regionaal, nationaal en internationaal, regelmatig attenderen op Art Utrecht / Artists.

Voorwaarden voor deelname

Wij nodigen alle professioneel beeldend kunstenaars woonachtig dan wel atelierhoudend in de provincie Utrecht uit om zich aan te sluiten bij Art Utrecht. Aanmeldingen worden door een onafhankelijke selectiecommissie getoetst.

We selecteren op professionaliteit en artistieke kwaliteit. Je wordt o.a. toegelaten als je werk in de afgelopen jaren bij verschillende tentoonstellingen te zien was, en/of als er sprake was van verkopen of opdrachten. Hierbij gaat het niet alleen over aantallen, maar ook over de positie die de betreffende presentatie-instelling en/of opdrachtgever inneemt in het beroepsveld. Voor academieverlaters gelden aangepaste toetsingscriteria.

Aanmelden

Aanmelden kan het hele jaar, door het formulier in te vullen. De selectiecommissie komt 2 keer per jaar bijeen. De eerstvolgende deadlines voor aanmelding zijn 28 april of 27 oktober 2024.

Aanmelden voor toetsing is gratis. Kosten bij deelname na toetsing bedragen € 35,- per jaar (ex btw). Bij afwijzing kan na een jaar opnieuw aangemeld worden, mits er sprake is van nieuw werk.

Bij toelating ontvang je een persoonlijke inlogcode voor jouw eigen pagina op Art Utrecht / Artists om werk te presenteren in tekst en beeld. Deze pagina kan je actualiseren zo vaak als wenselijk is.

De selectiecommissie 2024 bestaat uit: Cathelijne Dapiran – bestuurslid Art Utrecht en voormalig eigenaar Dapiran Art Project Space, Peke Hofman – kunstcriticus en curator, Nikkie Herberigs – senior conservator Museum Helmond en Jasper Hagenaar – beeldend kunstenaar.

footer anchor