21st Century Mirage – Solo Expositie van Paul Segers

21st Century Mirage – Solo Expositie van Paul Segers

*Vanwege het coronavirus is Galerie Larik gesloten. Kijk op de website voor actuele informatie.

De Sloppy Prophet dwaalt door een verwilderd stuk bos. Zinnen dwalen door zijn hoofd, kruisen elkaar onder lichte hoeken. Voor een profeet zegt hij niet zo veel. Verderop ziet hij een verlichte cowboy op een kameel in de straat, ook verdwaald zo te zien. De landschappen veranderen hier ook nogal snel: van woestijn naar pretpark, van interzone naar actie-golfbaan, van een kampement naar een woonwijk. Gelukkig zit hij in een kunstwerk, een papieren werkelijkheid. Stel je voor.

Dat flikte Philip K. Dick hem altijd: zinnen zo schrijven dat de werkelijkheid om je heen even begon te flikkeren als een oude TL bak in een groezelig portaal. Dat de existentiële twijfel over waar je je bevindt en of je je zintuigen kunt vertrouwen heel even toeslaat. Gelukkig weet hij waar hij is en wat hij is. Hij dwaalt rond in een kunstwerk en is een fictieve projectie van zijn maker, verantwoordelijk voor deze en alle andere werelden hier aanwezig. Op papier, in video projecties op de muren, in de boeken. Hij zit hier goed, laat de mensen maar kijken, en dwalen…

In de solotentoonstelling 21st Century Mirage laat Segers voor het eerst een grote verzameling collages, tekeningen en foto’s bij elkaar zien, die de kijker een breed inzicht geven in de verhalen en de ideeënwereld die ten grondslag liggen aan zijn sculpturale en performatieve werk. Daarnaast worden er diverse video werken getoond, en zal Segers met zijn eigen uitgeverij Unlimited Dream Company een nieuwe publicatie lanceren over één van zijn alter ego’s: Bullet Head – Business as Usual.

De opening wordt verzorgd door Bullet Head, die daarna boeken zal tekenen in de galerie.

footer anchor