23:49 De Belofte 12

23:49 De Belofte 12

De Belofte is een project van Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht voor recent afgestudeerde kunstenaars. 11 jonge kunstenaars doen mee aan deze 12e editie die in februari van start is gegaan. Tijdens het project zijn er een aantal bijeenkomsten met interessante gastsprekers uit het kunstveld. Zo wordt er in gesprek gegaan over de ervaringen na het afstuderen met kunstenaars die een paar jaar eerder afstudeerden, krijgen de deelnemers informatie over het aanvragen van werkbijdragen, wordt er gesproken over het werkproces, en worden er contacten gelegd in het Utrechtse kunstcircuit met galeriehouders en kunstenaars. Maar bovenal wordt er toegewerkt naar een gezamenlijke tentoonstelling met nieuw! werk.

Deelnemende kunstenaars aan De Belofte 12:
Marin Hondebrink, Adriaan Luteijn, Ruby-Jane Fu, Jonathan Straatman, Boris Steiner, Ellis Veth, Jurre van Voorst, Tamira Boogaard, Panajiotis Petropoulos, Lennart de Neef en Luuk de Wit

Kunstenaars die eerder de Belofte volgden zijn o.a.: Thera Clazing, Goof Kloosterman, Zeno van den Broek, Mathieu Klomp, Kim van Erven, Joyce Overheul, Danny Foolen, Pim Tieland, Esther Hoogendijk en vele anderen.
De Belofte 12 wordt vanuit Kunstliefde begeleid door Lou Vos, Goof Kloosterman, Nienke Jorissen en Brigitte Heslenfeld.

footer anchor