25 jaar Morren Galleries!

25 jaar Morren Galleries!

Morren Galleries is jarig! Al 25 jaar is de galerie voor hedendaagse figuratieve kunst een vertrouwd gezicht op dat schilderachtige plekje aan de Oudegracht 340. De galerie viert haar verjaardag met een grootse groepstentoonstelling waarin van iedere vaste kunstenaar tenminste een nieuw werk wordt gepresenteerd.

Op het pand waarin galeriehouder Eric Morren in 1993 zijn galerie begon en waar hij sindsdien gevestigd is, prijkt de gevelsteen ‘Dit is inden Eenhooren’. De gevelsteen dateert van midden 17e eeuw toen de Oudegracht nog tal van bierbrouwerijen herbergde. Een duik in het Utrechts Archief levert nog andere leuke vondsten op. Zo was er rond 1900 Rijwielfabriek Tornado gevestigd, vertrok er in 1926 een zaak met porselein en aardewerk en kon men hier vanaf de jaren ’60 tot de late jaren ’80 groente- en fruit kopen.

Door al die eeuwen heen en met het komen en gaan van de vele ondernemende bewoners op dit adres, prijkt de Eenhoorn tot op de dag van vandaag als een talisman op de gevel. Als eerbetoon aan dit mythische wezen hebben een aantal deelnemende kunstenaars, zoals onder anderen de fotoraaf Daanoe, de Franse schilder Gérard Willemenot, de Utrechtse kunstenaar Erik Rijssemus en de Duitse fotografen Billy & Hells, speciaal voor de Jubileumtentoonstelling eenmalig een kunstwerk gemaakt met een Eenhoorn als onderwerp!

footer anchor