AG academiegalerie / Amuse Bouche

AG academiegalerie / Amuse Bouche

In Amuse Bouche presenteren Iriée Zamblé en Caz Egelie het werk van vijf kunstenaars uit het door hen samengestelde gastdocentenprogramma van HKU Fine Art. Werk dat niet bang is voor het publiek, en dat de dagelijkse realiteit tegelijkertijd omarmt en bevraagt. Het vijftal exposanten varieert van aanstormende talenten – Narges Mohammadi studeerde bijvoorbeeld dit jaar af aan de KABK en won recentelijk de Ron Mandos Young Blood Award – tot meer gerenommeerde makers, zoals Prix de Rome-winnaar 2019 Rory Pilgrim.

Tijdens het samenstellen van Amuse Bouche ontstond op een organische wijze een voorstel voor een hedendaags kunstenaarschap: een kunstenaar die ideeën, ervaringen en perspectieven deelt door middel van samenwerkingen, en die de rol als kunstenaar en als individu in de wereld vanuit een groot zelfbewustzijn en zonder aarzeling laat samenvallen.

Het werk in de tentoonstelling speelt met verwachtingen, machtsstructuren en vooropgelegde regels. Gebruikmakend van persoonlijke en allegorische narratieven, vaak met een politieke, subversieve en/of humoristische ondertoon, stellen de makers alternatieve zienswijzen voor. Het levert werk op dat zeker niet alleen de ogen weet te boeien, maar ook de ambitie heeft om de tong te prikkelen.

Met werk van
Arash Fakhim, Nokukhanya Langa, Narges Mohammadi, Rory Pilgrim en Victoria Sin 

Curatoren
Caz Egelie en Iriée Zamblé

footer anchor