Art Utrecht / Broese etalage-expo / Bring home what you can hold

Art Utrecht / Broese etalage-expo / Bring home what you can hold

In het afgelopen jaar heeft Art Utrecht het beheer gekregen van eigenaar Gemeente Utrecht over voormalig boekhandel Broese. Gedurende het hele jaar tonen galeries en kunstruimten uit Utrecht in de etalages van voormalig Broese wat zij in huis hebben. Ook in 2021 brengen we weer kunst in het hart van onze stad! Kunst schittert op straat in tijden van corona.

NU te zien in de etalages : t/m 16 mei

‘Bring home what you can hold’, een raamexpo door Moving Gallery in samenwerking met Art Utrecht, en met steun van de Gemeente Utrecht.

Met werk van Annabelle Binnerts, Caz Egelie, Jesse Strikwerda, Sandra Heemskerk, Marianne van Aperen, Chaim Dijkstra en Bart Lunenburg.

Zeven enthousiaste jonge Utrechtse kunstenaars die werken vanuit één ateliergebouw in Overvecht, maakten op uitnodiging van Moving Gallery, in de ramen van de voormalige Broese één gezamenlijke etalagetentoonstelling. Ze benaderen daarin de etalages als een huis, waarin elk raam een kamer in deze fictieve woning representeert. 

Teksten over de ramen versterken de verbondenheid en fungeren dan als een rondleider voor de huisbezichtiging. Hoogteverschillen, kruipruimtes en structuren zijn niet zozeer een realistisch decor maar geven suggestie van ruimtelijkheid in het huis. Speciale verlichting maakt het af, om specifieke onderdelen juist in het donker zichtbaar te laten zijn, en om ‘s avonds het verschil te maken.

Art Utrecht / Broese – Bring home what you can hold
footer anchor