Art Utrecht / Uitfeest! Beeldende kunst

Art Utrecht / Uitfeest! Beeldende kunst

Het Uitfeest Utrecht staat dit jaar onder de titel ‘Rondje Singel’ in het teken van de hernieuwde singels van Utrecht. Op zondag 11 september voert deze route je langs o.a. de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein, waar Art Utrecht laat zien wat Utrecht te bieden heeft aan beeldende kunst. In en om het markante gebouw presenteren galeries, musea, artspaces en kunstenaars een voorproefje van het komende seizoen.

Van schilderkunst, verrassende films en fotografie tot speelse, interactieve installaties en zelfs wandelende sculpturen. Daarnaast is de wal rondom de gevangenismuur ook open voor bezoekers waar je live een muurschildering gemaakt kan zien worden. Tijdens artist-talks kan je van de kunstenaars zelf horen wat hen inspireert en drijft. Tenslotte is er voor wie na dat alles zin heeft gekregen in een drankje de mogelijkheid om op het terras van de Copacabajes je dorst te lessen onder het genot van live-muziek.

Het Uitfeest / Art Utrecht met kunst binnen en buiten de gevangenismuren, wordt georganiseerd door Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht. De tentoonstelling is tot stand gekomen met bijdragen van meer dan twintig verschillende Utrechtse galeries, musea en artspaces.

Meer zondag 11 september tussen 12:00 en 18:00 aan bij het Wolvenplein tijdens Rondje Singel en kijk, luister, proef, maak en geniet van alles wat Art Utrecht komend seizoen te bieden heeft.

Gastcurator: James Hannan i.s.m. Art Utrecht

Anne Schillings ‘No Title (yet)’ 2022
Munir de Vries
Collectief Zonderpunt / foto credits: Rianne Snik
footer anchor