Artist talk: Raquel van Haver en Robert Roest

Artist talk: Raquel van Haver en Robert Roest

Carine van Santen (redacteur/regisseur van Kunststof/NTR/Radio 1) gaat in gesprek met Raquel van Haver (1989) en Robert Roest (1992). Raquel van Haver laat fotocollages zien uit de serie Shrine of Deity, die ze maakte tijdens een residency in de Nigeriaanse metropool Lagos. De collages laten zich opvatten als altaren, waarbij steeds een persoon centraal staat. Van Haver is geïnteresseerd in de wisselwerking en de schuring tussen identiteit, achtergrond en etniciteit. De dialoog tussen “ik en de ander”, verbondenheid en vervreemding, verandering, uitwisseling en het zoeken naar identiteit zijn terugkerende thema’s in haar werk en onderzoek. Eind 2018 heeft Van Haver een solo in het Stedelijk museum Amsterdam.

Robert Roest laat schilderijen zien uit de serie ‘suck-kissing remora and the sloughing of the skin’ geïnspireerd door een werk van Richter. Roest is gefascineerd door de relatie tussen schilderijen en digitale media. Zijn schilderijen zijn zorgvuldig gecalculeerd. De methode die hij heeft gebruikt in deze serie is meer handmatig printen dan schilderen.” The colors fan out in all directions, and are simultaneously held by a tight grid”. De titel refereert licht ironisch aan zijn artistieke waardering voor het werk van Richter.

De artist talk wordt in het kader van de expositie Young Utrecht Delight gehouden, waar werk van onder meer Van Haver en Roest getoond wordt.

footer anchor