ATELIERROUTE UTRECHT 2023 ‘kunst kijken – kunst kopen’

ATELIERROUTE UTRECHT 2023 ‘kunst kijken – kunst kopen’

Tijdens de Atelierroute is iedereen welkom om een kijkje te nemen in Utrechtse ateliers en kennis te maken met bekende kunstenaars en nieuw aansprekende talenten. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst.

Verspreid over heel Utrecht stellen ruim 270 kunstenaars op zo’n 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. De ateliers in Utrecht West zijn op zaterdag 16 en zondag 17 september geopend en de ateliers in Utrecht Oost op zaterdag 23 en zondag 24 september.

Er zijn tal van interessante plekken. Buiten de grote ateliercomplexen zoals de Vlampijpateliers, Hof van Cartesius en de Havenloods openen ook de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn, de Vechtensteinlaan in Overvecht, De Monseigneur in Oost en de Alkhof in de Watervogelbuurt hun deuren. Dan zijn er nog de kleinere complexen zoals de nieuwe locatie Ten Veldestraat in de Meern en de ateliers op de Kanaalweg in Welgelegen. Ook een bezoekje aan de eenpitters in de eigen buurt kan verrassingen opleveren.

Plan op de website of met de folder een persoonlijke route om kunst te kijken en wie weet, kunst te kopen. De folder met plattegrond is vanaf 9 september tijdens openingstijden gratis verkrijgbaar bij Kunstliefde (Nobelstraat 12A) en VVV Utrecht (Domplein 9).

Ruim 140 ateliers in Utrecht WEST za & zo 16-17 september

Ruim 130 ateliers in Utrecht OOST za & zo 23-24 september

footer anchor