Atelierroute Utrecht / Oost

Atelierroute Utrecht / Oost

Welkom in de ateliers van Utrechtse kunstenaars en makers!

In de eerste twee weekenden van oktober organiseert Kunstliefde weer de Atelierroute Utrecht. Meer dan 250 kunstenaars op 100 locaties openen hun ateliers voor het publiek.

Dit jaar wordt de route in de stad opgedeeld in Oost en West. 
Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober openen kunstenaars in Utrecht West hun atelierdeuren en op zaterdag 9 en zondag 10 oktober kunnen ateliers in Oost bezocht worden. 

De Atelierroute Utrecht biedt een unieke kans om kunst te ontdekken en te kopen in de ateliers van Utrechtse kunstenaars en creatieven, bekend en onbekend talent. 

Op uiteenlopende locaties door heel Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern zijn ateliers te vinden; in voormalige kantoor- of schoolgebouwen en in industrieel erfgoed. Bezoek de culturele broedplaatsen in hotspots zoals het Werkspoorkwartier of Rotsoord, of bel aan bij de kunstenaar thuis.

Diverse locaties bieden extra activiteiten aan zoals een workshop, demonstratie of performance.

Alle kunstenaars en locaties zijn te vinden op de website en op de handige vouwfolder met deelroutes. Deze is vanaf eind september en tijdens de weekenden te verkrijgen op alle deelnemende locaties, bij Kunstliefde, de VVV en op verschillende locaties in de stad. Ook is de routekaart te downloaden via de website. 

Dus kijk op de site, en plan alvast je route!

Atelierroute Utrecht 2021
OOST / WEST
Zaterdag 2 en zondag 3 oktober – WEST van 12.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 9 en zondag 10 oktober – OOST van 12.00 uur tot 17.00 uur
Toegang gratis / op de site is ook te vinden welke locaties rolstoelvriendelijk zijn.

footer anchor