Buitenplaats Doornburgh / EXODUS Hedendaagse kunst, urgente verhalen

Buitenplaats Doornburgh / EXODUS Hedendaagse kunst, urgente verhalen

Laat je in de groepstentoonstelling EXODUS, te zien in het voormalig klooster van Buitenplaats Doornburgh, inspireren door kunstwerken van o.a. Eva Spierenburg, Antonio Jose Guzman en Monika Dahlberg.  

EXODUS, naar de verhalen uit Bijbel, Thora en Koran, raakt aan actuele maatschappelijke thema’s en vertelt meerstemmige verhalen over de maatschappij van vandaag. Verhalen van aanstormende en gevestigde kunstenaars. Verbeeldingen van mensen met verschillende ervaringen en culturele achtergronden, uitgedrukt in zeer diverse kunstvormen. De tentoonstelling neemt je mee over de buitenplaats en door het voormalig klooster. De kloostergangen verlangen een verstilde vertraging. Het motto is: vertraag en ontdek. Je vindt een dynamische tentoonstelling, en loopt van ingetogen, intieme werken naar ruimte vullende installaties waar je helemaal in op kunt gaan.

EXODUS toont de kracht van de kunst die laat zien hoe we ons kunnen verhouden tot een samenleving in tijden van spanning en verandering. De werken nodigen je uit deze met een open blik tegemoet te treden. Elke 1e zaterdag van de maand is er een rondleiding (14.00 uur), er zijn Artist Talks, concerten en meer. Of kom eten in Restaurant DeZusters en wandelen door de prachtige tuin (9 hectare!) langs de Vecht. EXODUS is een productie van het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh.

Meer info en tickets: www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Werk op affiche: Eva Spierenburg – Nu mag je lijden
Szu-Han Lin – Not Leave But Remain
footer anchor