Care Full / kunstmanifestatie Utrecht 900

Care Full / kunstmanifestatie Utrecht 900

Van 10 september tot en met 30 oktober organiseert Art Utrecht de kunstmanifestatie Care Full. De manifestatie staat in het teken van Utrecht 900 en opent in het weekend van 10 september met een twintigtal soloprojecten in, door en buiten de stad, 2 groepstentoonstellingen en diverse workshops, performances en events.

Thema Care Full

Met het thema Care Full sluiten we aan bij het overkoepelende thema van Utrecht 900; Stad zonder muren. De kunstroute Care Full toont diverse projecten rondom het thema zorg. Zorg is hierin in brede zin op te vatten: Zorg voor jezelf, de ander en onze omgeving. 

De coronapandemie heeft de afgelopen jaren het begrip zorg in een ander licht geplaatst. In deze tijden van vaak gedwongen afstand wordt de behoefte aan zorg, contact en verbinding vaak pijnlijk zichtbaar. Nooit eerder waren we ons zo bewust van onze behoeften aan sociaal contact en nabijheid.

Ondanks het feit dat corona onze sociale wereld kleiner heeft gemaakt, heeft de pandemie onze fysieke wereld vergroot. We werden meer dan ooit naar buiten getrokken: de velden en bossen in, met een herwaardering van onze directe omgeving en natuur tot gevolg.

De deelnemende kunstenaars zijn o.a. Eva Spierenburg, Caz Egelie, Ienke Kastelein, Bart Lunenburg, Marjolein Witte, Jolanda Schouten, Jeroen van Loon en Mitchel Breed. En de presentaties zijn te vinden bij o.a. Centraal Museum, Museum Catharijneconvent, Casco, BAK, Galerie Sanaa, Landhuis Oud Amelisweerd en het Waterliniemuseum in Bunnik. 

Curator: Imke Ruigrok, in samenwerking met Nikki Herberigs.

Care Full wordt georganiseerd door Art Utrecht en mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht, KF Hein fonds, Elise Mathilde Fonds en het Boellaardfonds.

footer anchor