CASCO / Den tur circumstancia nos lo sigi move

CASCO / Den tur circumstancia nos lo sigi move

Under all circumstances we will continue to move

Casco Art Institute en het Hartwig Art Production | Collection Fund 2020/21 presenteren met trots Den tur circumstancia nos lo sigi move (Under all circumstances we will continue to move) van het in Curaçao en Nederland gevestigde kunstcollectief Family Connection.

De groepstentoonstelling bestaande uit levendige, mixed media-kunstwerken neemt een video verslag van het Antilliaanse Carnaval in Utrecht in 1983 als startpunt, gemaakt door de toendertijd student beeldende kunst Rudsel Martinus. Zittend en met zijn blik direct op de camera gericht, benadrukt Martinus hoe belangrijk het is om de Caribische gemeenschappelijke herinnering aan carnaval levend te houden. Zijn waarschuwing, gesproken in Papiamento (de op Spaans en Portugees gebaseerde creoolse taal die wordt gesproken in het Nederlandse Caribische gebied) toont een diepe verbinding met de tradities van marronage en weigering.

Martinus, in het heden werkzaam als kunstenaar en onderdeel van Family Connection, deelde dit materiaal met zijn neef Quinsy Gario in 2019. Deze tentoonstelling, vernoemd naar de epiloog in de opname, is hun collectieve reactie.

Meer informatie lees hier

Te bezoeken op donderdag & vrijdag van 12.00-20.00 uur en zaterdag & zondag van 12.00-18.00 uur.

footer anchor