Centraal Museum / Pauline Curnier Jardin: Hot Flowers & Warm Fingers

Centraal Museum / Pauline Curnier Jardin: Hot Flowers & Warm Fingers

Stap in de wereld van de hedendaagse kunstenaar Pauline Curnier Jardin die met haar unieke mix van performancekunst, film, sculptuur en installaties conventionele normen uitdaagt en de stereotype verbeelding van de vrouw bevraagt.

Pauline Curnier Jardin is een hedendaagse kunstenaar die verschillende kunstvormen combineert om visueel overdonderende en tot nadenken stemmende werken te creëren. Veel van haar werk gaat over de rol van de vrouw in de mythologie, geschiedenis, folklore en cinema. Rollen die gewoonlijk op een stereotyperende wijze werden verbeeld; als heilige, moeder, heks of mystica. Met haar werk komt ze op voor deze vrouwen, en zij die zich identificeren als vrouwen, die kampen met verschillende vormen van uitsluiting, structureel en systemisch geweld. Haar gelaagde en vaak humoristische installaties creëren ruimte voor reflectie over de complexiteit van gender en de verbeelding van de vrouwelijke figuur in onze samenleving.

Volwassenen: €13,50; Kinderen 13 t/m 17, Studentenkaart, CJP-kaart, U-pas: €6,50; Kinderen 0 t/m 12, VriendenLoterij VIP-kaart (plus introducee), ICOM, Rembrandtkaart, Museumkaart, Vriendenpas, CM jaarkaart: gratis

footer anchor