Centraal Museum / Spuiten & stikken – Kunst met een boodschap

Centraal Museum / Spuiten & stikken – Kunst met een boodschap

Graffiti en textielwerk hebben hun wortels in de maatschappij en hebben beiden hard moeten vechten voor een plek in de kunstwereld. Deze twee zeer verschillende kunstvormen hebben met elkaar gemeen dat ze vaak politieke opvattingen uitdragen, soms associatief en intuïtief en soms recht voor zijn raap. Beide kunstvormen krijgen deze zomer een welverdiend podium in het Centraal Museum.

Zie hoe textielwerk uit de hele wereld zich in al zijn kwetsbaarheid op eigen wijze uitspreekt en hoe graffiti kunst van de jaren zeventig tot nu in grote verscheidenheid de taal van de straat viert. Ervaar en neem deel aan interventies van Crafting Resistance en Creative Lab Utrecht en je weet zeker dat je nooit meer op dezelfde manier kijkt naar graffiti en textielkunst.

Graffiti en textielwerk, beide oorspronkelijk geworteld in de maatschappij, vinden deze zomer een gezamenlijk podium in het Centraal Museum, waar ze politieke opvattingen uiten en variëren van associatief tot direct, waardoor bezoekers een nieuwe waardering ontwikkelen voor deze diverse kunstvormen.

Keith Haring, Zonder titel, 1983
footer anchor