DEPOT 20/20

DEPOT 20/20

*Vanwege het coronavirus is AG in ieder geval gesloten t/m 8 april. Kijk op de website voor actuele info.

Een samenwerkingsproject van 8 vierdejaars studenten HKU Fine Art

20/20 is een collectief dat is opgericht door acht studenten HKU Fine Art, nadat ze in de afgelopen jaren tijdens hun studie intensief met elkaar hebben samengewerkt. DEPOT 20/20 is hun eerste publieke presentatie, met schilderijen, installaties, tekeningen en sculpturen.

DEPOT 20/20 ontstond naar aanleiding van een online beeldarchief, waarin de leden van het collectief beelden delen uit hun persoonlijke verzamelingen. Dit archief is in constante flux, de beelden worden door de individuele deelnemers steeds opnieuw toegeƫigend en geherinterpreteerd. Het archief wordt hierbij gebruikt als methode om de razende informatiestroom te vertragen.
Het beeldarchief vormt het uitgangspunt voor zowel het werk in de tentoonstelling, als voor tentoonstellingsvormgeving. Een performatieve video, gebaseerd op een gezamenlijk geschreven script en onder gezamenlijke regie, toont hoe de gearchiveerde beelden worden opgeslagen in een tijdscapsule, zodat ze de toekomst overleven.

Exposanten
Emma Agterberg, Indigo Deijmann, Teun Krosenbrink, Zwaantje Kurpershoek, Kyra Nijskens, Jacob Schwartz, Noah van Wijk, Tycho van Zomeren

footer anchor