Drie musketiers – Roland Sohier, Harm van den Berg, Uli Kürner

Drie musketiers – Roland Sohier, Harm van den Berg, Uli Kürner

Verlengd! t/m 31 oktober.
In combinatie met de expositie van Roland Sohier in het Centraal Museum organiseert Galerie SANAA de expositie Drie musketiers.

Naast de grote monumentale pastels die urgente en actuele thema’s aansnijden maakt

Roland Sohier(1950) gelukkig ook licht-voetiger werk. Bij Sanaa toont hij kleine, kleurige gouaches, heldere pasteltekeningen en frisse werken gebaseerd op studies naar naaktmodel. Het ‘tekenplezier’ spat van de muren! Ook de formaten van deze werken passen beter boven de bank.

In de associatieve tekeningen van Harm van den Berg (1970) onderzoekt hij de begrippen natuur, landschap, ruimte en schaal. “In deze tijd, waarin steeds meer zicht is op het allerkleinste en het allergrootste, versmelten wetenschap en techniek meer en meer met de natuur. Iets wat mij fascineert, maar ook licht verontrust”. Tijdens het tekenen wisselt hij spontaan grafische elementen af, als een soort automatisch schrijven.

Uli Kürner’s abstracte vormentaal komt voort uit zijn fascinatie voor muziek en uit wandelingen door de urbane ruimte. Wandelen wordt door Kürner als een experimentele vorm van tekenen beschouwden is als het denkbeeldig trekken van looplijnen door de straten. 

Uli Kürner(1961) maakt voor Galerie SANAA site-specific een grote ruimtelijke installatie; plakband en plastic folie vervangen het potlood, de vloer en de muren van de galerie vervangen het papier: Extended drawing; de galerie wordt zelf tot tekenvlak.

footer anchor