Eerbetoon

Eerbetoon

Met deze tentoonstelling wordt in de eerste plaats een eerbetoon betracht aan de deelnemende kunstenaars: Cees Andriessen, Wim Claessen, Vincent Hamel, Hans Landsaat, Dave Meijer, Jan van der Pol, Anne-Marie van Sprang en aan Warffemius.
In de tweede plaats aan de autonome beeldende kunst in het algemeen en in de derde plaats aan de galeriehoudster en curator Nanky de Vreeze, die haar leven gewijd heeft aan het voor het voetlicht brengen van vele hedendaagse beeldende kunstenaars. Zij nam het inititief tot deze expositie.
De uitwerking heeft KuuB van haar overgenomen.
Alle acht kunstenaars hebben ontegenzeggelijk, elk op hun eigen wijze, hun sporen in de beeldende kunst getrokken en doen dat met verve nog steeds. Zij blijven werken aan een oeuvre dat staat als een huis, of anders gezegd: dat diep verankerd is in het kunstlandschap.
Met deze tentoonstelling in KuuB wordt een pleidooi gehouden voor en tegelijkertijd een ode gebracht aan de autonome beeldende kunst, de kunst die vrij is om de beschouwer te verrassen.
Cees Andriessen doet dat met zijn linosneden van abstracte vormen. Wim Claessen schildert in sobere kale zinnen verstilde mystiek. Vincent Hamel trekt de beschouwer met zijn monochroom geschilderde vlakken de diepte in. Hans Landsaat vergroot met zijn schilderijen de horizon, in plaats, tijd en perspectief. Dave Meijer poogt het ultieme lege landschap in slechts vorm, ritme en kleur te vatten. Jan van der Pol brengt ons in zijn geschilderde beelden vanaf de schone bron naar de vervuilde delta van de menselijke existentie. Anne-Marie van Sprang toont ons de kwetsbaarheid van het bestaan in haar ijle objecten en Warffemius tenslotte toont ons de onverzettelijke daadkracht van de natuur in beeld en schilderij.

Afbeelding: Wim Claessen, River, 2018, 50x70cm, acryl op doek.

footer anchor