EXboot / Digitized – David Zwitser

EXboot / Digitized – David Zwitser

Vanuit zijn liefde voor programmeren onderzocht David Zwitser wat ‘digitaal-zijn’ betekent. Onze wereld wordt steeds virtueler. We bouwen computers en vertrouwen deze om ons sociaal met elkaar te verbinden. Maar wat is het eigenlijk waar we ons fundament op bouwen? Deze interactieve installatie neemt je mee naar de wereld van computerchips en laat je de ware natuur van “het digitale” voelen.

David Zwitser is een installatie-kunstenaar, een ‘creatieve techneut’ die eenvoudige, interactieve installaties maakt op menselijke schaal. Hoewel simpel, komen deze installaties voort vanuit zijn eindeloze onderzoek om tot de ‘kern’ van een onderwerp te komen. Hij onderzoekt universele fenomenen die doordat ze ook persoonlijk zijn op een dieper niveau herkenbaar zijn voor andere mensen.

Door middel van zijn installaties, wekt David intuïtieve, speelse interacties met de bezoekers op. Hij wil iets los maken bij de toeschouwer en deze een nieuwe kant van zichzelf laten zien of nieuwe inzichten geven op de schoonheid en complexiteit van onze wereld.

footer anchor