EXboot / Digitized – David Zwitser

EXboot / Digitized – David Zwitser

Vanuit zijn liefde voor programmeren onderzoekt David Zwitser wat het werkelijk betekent wanneer iets digitaal is. Wat is het fundament waarop we bouwen in deze steeds virtueler wordende wereld? Een wereld waarin we computers vertrouwen om ons ‘sociaal’ en bovendien ‘in leven’ te houden. In deze interactieve installatie wordt je meegenomen naar het niveau van de computerchips en kun je de ware natuur van “het digitale” voelen.

David Zwitser
David Zwitser is een installatiekunstenaar / creative technoloog die eenvoudige, interactieve installaties maakt op menselijke schaal. Hoewel simpel, komen deze installaties voort vanuit zijn eindeloze onderzoek en verkenningen om tot de ‘kern’ van een onderwerp te komen. Hij zoekt universele fenomenen die zo persoonlijk zijn, dat ze op een diep niveau herkenbaar zijn voor andere mensen.

Middels zijn installaties, wekt hij intuïtieve, speelse interacties met de bezoekers op, om deze fenomenen aan het licht te brengen. Het doel hiervan is om iets in mensen los te maken, ze een nieuwe kant van zichzelf te laten zien of nieuwe inzichten te geven op de schoonheid en complexiteit van onze wereld.

footer anchor