EXboot / Iris Schipper

EXboot / Iris Schipper

Iris Schipper wijdt haar werk aan de vrouw in de kunstpraktijk door een dialoog te creëren binnen mijn beeldend werk, als eerbetoon, om zo een bijdrage te leveren aan het podium dat vrouwelijke kunstenaars verdienen. 

‘Volgens onderzoek van Pauline Salet blijkt dat 13 procent van de collectiestukken in museumzalen is gemaakt door een vrouw. De econoom Clare McAndrew vond in haar onderzoek uit dat 10 procent van de internationale galeries geen enkele vrouw vertegenwoordigt. Dit jaar toont het Rijksmuseum voor het éérst werk van vrouwelijke kunstenaars in de Eregalerij. 

Cijfers die niet nieuw zijn, maar wel schreeuwen om verandering. Daarom wijd ik mijn werk aan de vrouw in de kunstpraktijk door een dialoog te creëren binnen mijn beeldend werk, als eerbetoon, om zo een bijdrage te leveren aan het podium dat vrouwelijke kunstenaars verdienen. 

Niet alleen via mijn beeldend werk wil ik de geschiedenis herschrijven, maar ook via mijn educatorschap. Oók in het onderwijs moet de vrouwelijke kunstenaar het podium krijgen dat ze verdient. Want alleen door aandacht komt erkenning.’

footer anchor