EXboot / Jamilla Karg – is this who i am?

EXboot / Jamilla Karg – is this who i am?

Jamilla’s werk gaat voornamelijk over haar identiteit en de zoektocht naar wie ze is. Jamilla is half Nederlands – half Surinaams, opgegroeid in Nederland. Afgelopen twee jaar is ze begonnen met het gebruiken van haar identiteit binnen haar werk, en dieper in te gaan op beide kanten van haar culturele identiteit en deze informatie terug te koppelen in haar werk. Maar daarnaast probeert Jamilla ook plaats te maken voor alle verdere fascinaties die ze heeft en tegenkomt in haar leven. Ze is van mening dat naast haar culturele identiteit, al deze veschillende aspecten ook een rol in relatie tot haar identiteit en daarom ook een plek verdienen in haar kunst. Hierin probeert ze een balans te vinden tussen een serieuze en een meer humoristische, soms zelfs cynische kant.

In Jamilla’s artistieke praktijk beweegt ze van tweedimensionale naar het driedimensionale en weer terug. Door middel van steigerbuizen creëert ze frames waar kleurrijke textielwerken aan opgehangen zijn. Op deze doeken zijn figuren en symbolen te zien die geschilderd en gedrukt zijn. Jamilla vindt inspiratie voor haar textielwerken uit veel verschillende dingen, variërend van cartoons tot insecten en vogels. Ze vinden een weg in het werk door te transformeren in abstracte beelden en ontwerpen.

De flexibiliteit van de textielwerken en buizen zijn een must voor haar. In Jamilla’s werk focust ze op vloeiende bewegingen waarin vrijheid en transformatie belangrijk zijn. Daarmee probeert ze antwoorden te zoeken op hoe schilderkunst en installatie gecombineerd kunnen worden en een verlengden van elkaar kunnen zijn.

footer anchor