EXbunker / André Ploeg – Out of the bunker

EXbunker / André Ploeg – Out of the bunker

André Ploeg doet ingrepen in de openbare ruimte. Dat kan in een straat in een buitenwijk zijn, een duinpan in een natuurgebied of op een akker. De ingrepen zijn niet vooraf bedacht, hij reageert meestal spontaan op wat hij ergens aantreft. De gebruikte materialen vindt hij ter plekke en hij voegt zo min mogelijk toe.

Speciaal voor EXbunker maakt André een aantal werken in het park rondom de bunker. Deze werken ontstaan in de weken voorafgaand aan de opening. De kunstwerken zijn aan verandering onderhevig gedurende de expositieperiode door weersomstandigheden of door (on)bedoelde acties van wandelaars en worden zo nodig hersteld door André.

In de bunker zelf zullen foto’s van de oorspronkelijke kunstwerken te zien zijn met eventueel foto’s van oudere werken. Ook zal er een plattegrond in de bunker aanwezig zijn zodat bezoekers de kunstwerken in/om het park kunnen vinden.

André’s kunstwerken zijn minimaal, subtiel en tijdelijk. Na een tijdje wist de natuur of de mens de sporen van de kunstenaar weer uit en uiteindelijk blijft er van het werk niet meer over dan een foto of een filmpje. Dit levert grappige en soms vreemde beelden op. Wie het werk van André ziet, of de foto’s daarvan, gaat anders kijken naar de wereld om zich heen.

footer anchor