EXbunker / De Krijger – Mathieu Klomp

EXbunker / De Krijger – Mathieu Klomp


Ter ere van het 10 jarige bestaan van EXbunker zal Mathieu Klomp exposeren in de bunker waar hij 10 jaar geleden een maand lang heeft gewoond en gewerkt.

Mathieu Klomp maakt grote plastic installaties. Zijn werken roepen de sfeer van een verhaal op. Voor dit verhaal wordt echter geen context of eenduidige betekenis geboden. De natuurlijke drang van mensen om betekenissen toe te kennen en dingen te begrijpen is namelijk de belangrijkste inspiratiebron van Mathieu Klomp. Het werk is voor hem écht geslaagd als het niet overkomt als een “tentoongesteld object”, maar als een situatie die zich voor de ogen van de toeschouwer lijkt te voltrekken. Om dat effect te versterken zoekt hij altijd naar manieren om het werk te verbinden met de omgeving waarin het staat.

Mathieu Klomp (1984) studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij heeft tentoonstellingen gehad in het Centraal Museum, Singer Laren, en in Moskou voor het WK 2018. In 2014 woonde hij een maand lang in de EXbunker, waar hij toen zijn eerste grote installatie op locatie maakte.

footer anchor