EXbunker / HKU Vers: Beate Bos – All things pass into the night

EXbunker / HKU Vers: Beate Bos – All things pass into the night

EXbunker toont elk jaar in september HKU Vers: het voor EXbunker het meest in het oog springende afstudeerwerk van een student van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Dit jaar hebben wij werk van Beate Bos gekozen: de installatie “All things pass into the night“. 

Tijdens nachtelijke wandelingen door steden neemt Beate Bos foto’s met haar mobiele telefoon en print deze daarna op grote formaten. Harde flitslichten en verrassende onderwerpen in de vorm van achtergelaten bierflesjes en tekstfragmenten worden vastgelegd. Niet de mensen zelf maar wat men achterlaat staat centraal in de foto’s. Samen vertellen ze een verhaal over wie er is geweest en de achtergebleven boodschappen, al dan niet expres of onbedoeld. Afval, stickers, graffiti tags en vervaagde posters vertellen hun eigen verhaal en worden de nieuwe hoofdpersonen van de nacht.

Bos bewerkt haar foto’s nooit, maar blijft trouw aan de ruwe kwaliteit van de snapshot. Wat correspondeert met het ruwe en directe van de nachtelijke stad. Momenten van gelukkige toevalligheden en verassende combinaties zijn waar zij naar zoekt en waarin ze de kracht van het individuele beeld erkent. Bestaande foto’s creëren een nieuw verhaal in combinatie met andere, en laat het daarmee over aan het publiek om woorden te geven aan het nieuwe narratief van de beelden.

footer anchor