EXbunker / Twan Lieuwe Löwenthal – Installatie nr.6 (jsb)

EXbunker / Twan Lieuwe Löwenthal – Installatie nr.6 (jsb)

Tijdens zijn opleiding Fine arts aan de Utrechtse kunstacademie kwam Twan Lieuwe Löwenthal in aanraking met het voor hem nog onbekende installatiebouwen met sloophout en -staal en andere gevonden voorwerpen. Voorheen was Twan vooral gericht op het maken van illustraties, hij wilde altijd striptekenaar worden.

Waar hij eerst nog kleine object-installatietjes maakte, bouwde hij zijn constructies mettertijd steeds verder uit tot ruimte vullende bouwsels waar in- en uit gelopen kan worden. Nu is Twan nog steeds bezig met deze ontwikkeling en alle problemen die het in werken in groot formaat met zich mee brengen, hij probeert nu bijvoorbeeld een meer mobiele werkwijze te verzinnen.

Over Installatie nr.6 (JSB):

Voor de bunker gaat hij aan de slag met hout dat hij de afgelopen tijd verzameld heeft om een bunker vullend bouwwerk te maken. In dit bouwwerk zal hij een groot aantal van zijn kleine en grotere object collages bevestigen. Het doel is op verschillende niveaus een grote hoeveelheid werkjes/fantasiewereldjes te plaatsen, teneinde zijn gecreëerde fantasiewereld zo prikkelend en overtuigend mogelijk over te brengen aan de bezoeker. Er zullen meerdere kleinere kamertjes komen die door een gangetje verbonden zullen worden.

Een deel van de opbouw gebeurt tijdens de eerste weken van de expositie, een deel van te voren. Dit geeft het installatiewerk ook een performatief karakter. Al het te gebruiken hout dat zal zo veel mogelijk buiten in het zicht opgeslagen worden.

footer anchor