Expositie Marcel Schellekens

Expositie Marcel Schellekens

Van 12 maart tot en met 2 april 2017 is in De KunstSalon de tentoonstelling met olieverfschilderijen en kleurenetsen van Marcel Schellekens te zien.

Tijdens de tentoonstelling kan de bezoeker opgaan in de wereld van Schellekens en zo de schoonheid van het alledaagse ontdekken. Het is lang geleden dat er zoveel werk van de kunstenaar tegelijkertijd werd getoond. De tentoonstelling biedt de mogelijkheid om nieuw werk, zowel grafisch als schilderijen, van Schellekens te ontdekken.

De romantisch realistische stijl van Marcel Schellekens (1954) wordt gekenmerkt door zijn warme kleurgebruik in combinatie met een bijzondere lichtval. Met scherpe lijnen en heldere contrasten geeft hij de realiteit van de wereld weer. Karakteristieke onderwerpen zijn strandgezichten, interieurs en straatbeelden, die hij zo levendig maakt dat je er haast in kunt rondlopen. De kunstenaar streeft ernaar een beeld neer te zetten dat in één keer staat; niet te veel geknutsel, maar iets dat direct raakt. Schellekens weet geluk en nostalgie te vangen in zijn werk waardoor het warm en uitnodigend is.

footer anchor