Galerie Larik / CATCH 22:22 – Frank Koolen

Galerie Larik / CATCH 22:22 – Frank Koolen

Is een titel die voor de hand ligt per definitie slecht? Is het erg dat je soms al zo blij bent met een eerste idee dat verder onderzoek onnodig lijkt? Zijn clich├ęs waar of juist helemaal niet? Is zoeken inderdaad leuker dan vinden? Maakt het uit als niemand, behalve jij, om je grap lacht? Kan je echt genieten van een mislukking? Kan je echt balen van succes? Vertelt een eigen ordening iets over de wereld of vooral iets over jezelf? Is de wens om te verzamelen vergelijkbaar met de behoefte aan houvast? En hoe zit het eigenlijk met geluk? En hoe zit het met dat toeval? En hoe zit het als je staat of ligt of gaat of blijft? 

Dat CATCH 22:22 een van die vragen gaat beantwoorden, is onwaarschijnlijk. Wat het wel doet is het samenbrengen van oud en nieuw werk van een kunstenaar die van zoeken en van vinden houdt, van chaos en van orde, van groot en klein en van alles en niks en die stiekem hoopt dat de klok op klokslag 22:22 blijft staan en dat dan voor iedereen ok is. 

Frank Koolen (1978, Maastricht) studeerde aan de HKU in Utrecht, De Ateliers en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn manier van werken wordt gekarakteriseerd door plotselinge ingevingen en associaties gerelateerd aan een medium, een plek, een ontmoeting, een vraag of een idee die vervolgens zo rechtstreeks mogelijk worden vertaald in een beeld, installatie, film, performance, audiowerk, tekst of publicatie. Het is een doorlopende en context-gerelateerde zoektocht naar onverwachte logica en alledaagse magie.

footer anchor