Galerie Larik / SCHEURWATER & SOHIER

Galerie Larik / SCHEURWATER & SOHIER

De expositie van Hester Scheurwater en Roland Sohier: Een samensmelting van naakte verhalen.
In de wereld van de hedendaagse kunst zijn er momenten waarop twee uitzonderlijke kunstenaars samenkomen om hun creatieve krachten te bundelen en een nieuw, betekenisvol verhaal te vertellen. De expositie van Scheurwater en Sohier is zo’n bijzondere gelegenheid om een fascinerend visueel verhaal te creëren.


Scheurwater en Sohier hebben elk op hun eigen manier naam gemaakt in de wereld van de hedendaagse kunst. Scheurwater is bekend om haar gedurfde (zelf)portretten en onderzoekt de complexiteit van identiteit, zelfbeeld en vrouwelijkheid in het digitale tijdperk. Haar werk wordt vaak als provocerend en controversieel gezien, en het daagt de kijker uit om na te denken over de grenzen van privacy en zelfexpressie in onze moderne samenleving. Zij claimt met haar werk de plek van de vrouw waar ze recht op heeft.


Aan de andere kant brengt Sohier een geheel andere esthetiek met zich mee naar de expositie. Sohier’s naakttekeningen zijn geen eenvoudige registraties van het vrouwenlichaam, maar eerder poëtische verkenningen van de vrouwelijke vorm. Ze nodigen de kijker uit om de schoonheid van de naakte waarheid te omarmen, zonder afleiding of franje. Zijn bekende manier van tekenen en schilderen zijn duidelijk ook in deze registraties te herkennen. Natuurlijk zal de clown niet ontbreken tussen al dat vrouwelijk geweld.

Te zien in deze expositie zijn films, fotografie, tekeningen en schilderijen in weer een aangepaste galeriesetting.

ooooh ja, sommige beelden kunnen door preutse mensen als aanstootgevend worden beschouwd.

footer anchor