Galerie Larik / TRANSIT

Galerie Larik / TRANSIT

Galerie Larik is trots om Lorenço, Sam Werkoven, Sam Tromp en Stan Molenaar te presenteren in hun gezamenlijke expositie “Transit”. Deze veelbelovende kunstenaars zijn net afgestudeerd aan de @hku.fineart en tonen nu hun meest recente werken in een geheel naar hun hand gezette galerieruimte.


Sam Tromp zal een indrukwekkende bouwkundige interventie plegen in de expositieruimte. Zijn werk nodigt de toeschouwer uit om de conventionele grenzen van ruimte en dimensie te heroverwegen, terwijl hij speelt met de interactie tussen kunst en architectuur.

Binnen deze interventie zullen Lorenço, Werkhoven en Molenaar hun schilderijen tonen. Lorenço, met zijn gedurfde en expressieve benadering, presenteert intrigerende schilderijen die de kijker uitnodigen om de banaliteit van beelden te verhouden tot het schilderen op zich.
Sam Werkhoven met zijn liefde voor licht geeft ons citaten uit de (kunst)geschiedenis. Deze beelden creëren een dialoog tussen oud en nieuw en nemen daarmee een eigen plaats in in die kunstgeschiedenis.
Stan Molenaar, met zijn expressieve penseelstreken, brengt een levendige energie over in zijn schilderijen. Daar waar humor de basis lijkt van zijn werk, is voor de goede verstaander een hoop melancholie te ontdekken.


“Transit” belooft een boeiende en veelzijdige ervaring te worden. Deze expositie biedt niet alleen een inkijkje in het frisse talent dat de kunstwereld betreedt, maar is ook gewoon een feest voor het oog en de geest. Kom en laat je onderdompelen in de wereld van Lorenço, Sam Werkhoven, Sam Tromp en Stan Molenaar.

Om 17:00 zullen Frank Coolen en Lieven Hendriks de expositie openen. De opening in de galerie wordt gesponsord door Brouwerij Tij.

Voor HKU Fine Art studenten is tussen 17:00 en 18:00 bier 1+1 gratis aan de bar bij Nar Cafe der Kunsten.

footer anchor