Galerie Larik /  View from Balcony Peak

Galerie Larik / View from Balcony Peak

Babs Bleeker, Daan den Houter, Eli Zegers, Eva Spierenburg, Kevin Nieuwenhuijs, Lucas van Eeden, Maaike Kramer, Paco Dalmau en V&B

In 1818 schildert Casper David Friedrich zichzelf op de top van een berg en kijkt uit over een onmetelijke oceaan van nevel die de toeschouwer het gevoel geeft van een religieuze of overweldigende ervaring. Dit beeld zit anno 2022 symbolisch in ons collectieve geheugen geprint, iedereen kent het beeld en de gevoelens die daarbij horen.

Maar er is het een en ander verandert, het beeld is beschadigd, ijs op de top is aan het smelten. Wat ooit was is er er niet meer. Wereldwijd is er een klimaat crisis, maar dit terzijde… Hoewel, je staat nu op een balkon in de stad zonder uitzicht, meestal dichtbij.


Wat je ziet is een bouwmaterialen paradijs met her en der een plukje groen.
Beton, baksteen, kunststof, plastic, hout , glas, ijzer, ondergaande zon kleuren hangend in de lucht. Materialen zijn er in overvloed door de toegankelijkheid van productiesystemen die nog betaalbaar zijn ook, nog wel. 


De kunstenaars van de tentoonstelling ‘View from Balcony Peak’ zijn ieder in hun eigen zoektocht bezig de materialiteit van het schilderij te onderzoeken. Gips, was, epoxy, hout, beton, plastic, vloerbedekking, enz. vormen een bonte verzameling materialen die wordt ingezet om zo dicht mogelijke bij de verbeelding van hun eigen interpretatie van de wereld te komen. 

De expositie is gecureerd door Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker (V&B) samen met Oscar Larik van de galerie.

footer anchor