Galerie Quintessens / Dorry van Hearsolte, Ellie Hahn, Guus Röell

Galerie Quintessens / Dorry van Hearsolte, Ellie Hahn, Guus Röell

Werken op papier en hout, beelden, antiek & exotica

Hoe goed hedendaagse kunst met antiek kan worden gecombineerd, is te zien op de tentoonstelling die Galerie Quintessens voor dit najaar op het programma heeft staan. De galerie presenteert actueel werk van Dorry van Haersolte en Ellie Hahn, en objecten van antiquair Guus Röell.

Dorry van Haersolte maakt naast beelden van brons, gietijzer, hout en steen ook werk op zwaar, handgeschept papier. Haar inkttekeningen gaan over de onbereikbaarheid van de horizon en het landschap als spiegel van de menselijke geest.

In dezelfde ruimte worden de abstracte, tweedimensionale werken van Van Haersolte gecombineerd met figuratieve beelden in brons en steen van Ellie Hahn. Dit oeuvre bestaat voor een groot deel uit vrouwenfiguren. Kenmerkend is de monumentale benadering van de menselijke gestalte. Ellie Hahn is een van de weinige vrouwelijke kunstenaars die werkt met natuursteen. Ze houdt van de lichamelijke uitdaging waarvoor het materiaal haar stelt. In 1977 ontving zij de prestigieuze gouden Prix de Rome.

Guus Röell is al ruim 35 jaar actief als zelfstandig antiquair. Zijn specialisme betreft antiek en exotica afkomstig uit de wereldwijde handelsposten van o.a. de VOC en WIC, objecten uit de tijd van de eerste Europese ontdekkingsreizen tot voorwerpen uit de late 19de eeuw, de decennia van avontuurlijke expedities en frequente reizen over de oceanen.


 

footer anchor