Galerie SANAA / An Act of Becoming

Galerie SANAA / An Act of Becoming

Mitchel Breed ft. Peter van der Horst, Emma van der Put & Joyce Vlaming

An Act of Becoming is een expositie bestaande uit twee delen, vanuit het hybride kunstenaarsschap van Mitchel Breed, met gastbijdrages van Peter van der Horst, Emma van der Put & Joyce Vlaming.

De centrale vraag is een onderzoek naar ‘lokale inbedding’ : Op welke manieren kan je, als hedendaagse kunstenaar, je artistieke praktijk (lokaal) inbedden? En kan dat met beeldend werk dat gaat over ontplaatsing?’

Alszijnde het kunstiniatief GPS | Glitch Project Space, als onderzoek naar ‘lokale inbedding’ heeft Mitchel zijn flat in Overvecht sinds afgelopen Oktober tot projectruimte omgevormd. In deze projectruimte vind het eerste deel van An Act of Becoming plaats, waarmee hij de verhouding tussen zijn kunst en kunstenaarsschap ten opzichte van zijn lokale omgeving en buren onderzoekt.

Het tweede deel van de expositie vindt hier bij Galerie SANAA plaats. Hierbij heeft Babah Tarawally een expositietekst geschreven, toont Het Mythologisch Instituut van Jolijn de Wolf haar Online Museum voor Kleingoderij, zal er een Stormhoekavond worden georganiseerd en tijdens de Finissage zal een pendeldienst beide locaties met elkaar verbinden!

> Stormhoekavond: Donderdag 24 Juni – (Avond met 6 sprekers)

> Finissage: Zondag11 Juli – (Pendeldienst tussen beide locaties)

Dit GPS-Project wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de Gemeente Utrecht, Fonds Kwadraat, het K.F. Hein Fonds, het Elise Mathilde Fonds, het Mondriaan Fonds en Stichting de Zaaier.

Kijk voor meer informatie hier: www.glitchprojectspace.org

footer anchor