Gea van Eck: Blootstelling

Gea van Eck: Blootstelling

Zijn kunstenaars zonder inkomen hobbyisten? Past een zichzelf respecterend kunstenaar zijn werk aan de markt aan? In EXboot werkt kunstenaar Gea van Eck met deze vragen als uitgangspunt en onderzoekt of kunst en commercie met elkaar te verenigen zijn. Kunst, de autonome belichaming van de diepste roerselen van de kunstenaar en commercie, het marktgestuurd vervaardigen van wat de consument wil. Bij wijze van experiment verklaart Gea van Eck in deze installatie/performance/verkooptentoonstelling ‘het exploiteren zelf’, de activiteit dus, tot kunstwerk. Commercie als kunstvorm.

Gedurende een maand werkt ze in EXboot aan een groeiend project waarbij niet ieder afzonderlijk deel maar een optelsom van onderdelen het uiteindelijke kunstwerk is, inclusief de simultane verkoop van deze onderdelen. Door de toeschouwer als klant te betrekken, worden kopen en verkopen onderdeel van het kunstwerk.

De kunstwerken van Gea van Eck zijn zowel zacht en aaibaar als confronterend, gemaakt van wol en acrylhars. Technisch sterk, krachtig in vorm, inhoudelijk poëtisch maar vaak, zoals ze zelf zegt: “niet iets voor boven de bank.” In de expositie ‘Blootstelling’ vormen deze beelden het decor voor haar daadwerkelijke kunstwerk. Volg het project via de livestream en doe mee.

footer anchor