Geluidloze Schreeuw, solo-expositie van Erik Suidman

Geluidloze Schreeuw, solo-expositie van Erik Suidman

De Utrechtse schilder Erik Suidman (1964-2018) schilderde omdat hij niet anders kon. Zijn zeer expliciete doeken tonen zijn kracht als autonoom kunstenaar. Hij schilderde menselijke angsten en existentiële beklemming. Hij verhulde op het doek geen enkele menselijke emotie zoals woede, verbijstering, treurnis, verveling en verlatenheid. De machteloze angst uit zich in een geluidloze schreeuw. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan Erik Suidman. Zijn werk spreekt voor hem. Zoals Erik Suidman de gepijnigde mens schilderde, fel realistisch en ongecensureerd, was hij een fenomeen in de (Utrechtse) schilderkunst. Zijn werk laat niemand onberoerd.

Bij de expositie verschijnt een uitgebreide monografie over het leven en werk van Erik Suidman.Tijdens de opening op 6 oktober wordt deze monografie gepresenteerd.

Tijdens de presentatie van Art Utrecht in het kader van het Uitfeest 2019, 15 september, toont KuuB op het Domplein enkele werken van Erik Suidman als een vooraankondiging van de solo-tentoonstelling in KuuB.

 N.b. Ook in Kunstliefde (op loopafstand, Nobelstraat 12A) zijn enkele werken van Erik Suidman te zien tijdens de tentoonstelling ‘Schepsels & Creaturen’ van 19 oktober t/m 17 november.

 

footer anchor