Giovanni Tommasi Ferroni, Tino Luciano en Joris Verdonkschot

Giovanni Tommasi Ferroni, Tino Luciano en Joris Verdonkschot

Op zondag 8 januari wordt het nieuwe jaar 2017 feestelijk ingeluid bij Morren Galleries. De eerste expositie van het jaar wordt geopend met nieuw werk van de Italiaanse schilders Giovanni Tommasi Ferroni en Tino Luciano en beeldhouwwerk van de Nederlandse kunstenaar Joris Verdonkschot.

Giovanni Tommasi Ferroni werkt en woont in Rome. Net als zijn voorvaderen is Ferroni opgevoed in de barokke, klassieke traditie. Zijn schilderijen getuigen hiervan. Op het eerste gezicht lijken de schilderijen in de Renaissance te zijn gemaakt, maar wie goed kijkt ziet dat hij hele moderne elementen heeft toegevoegd: gebouwen die van een later tijdstip zijn of auto’s en motoren uit deze tijd.

Tino Luciano woont en werkt afwisselend in Parijs en Sardinië. Ook Luciano laat zich inspireren door de kunst van de Europese Renaissance. Soms verwijst Luciano naar de antieke oudheid of refereert aan onbekende werelden uit andere tijden. Zijn stijl van schilderen wordt ook wel ‘imaginaire figuratie’ genoemd doordat de voorstellingen duidelijk verwijzen naar surrealistische en metafysische stromingen van de afgelopen eeuw.

De bronzen beelden van Joris Verdonkschot zijn expressief en krachtig en verbeelden het menselijk lichaam. “Een beeld moet een eigen vitaliteit hebben, dat het niet zozeer de natuurlijke levenskracht, beweging of een lichaam in actie moet voorstellen maar dat het werk zelf de samengebalde energie is, onafhankelijk van dat wat het voorstelt.”

Tino Liciano - Genesis
Tino Liciano – Genesis
Joris Verdonkschot - Like a Motherless Child
Joris Verdonkschot – Like a Motherless Child
Giovanni Tommasi Ferroni - Gara fra centauri
Giovanni Tommasi Ferroni – Gara fra centauri

 

footer anchor