Hard

Hard

Hard is een duo-tentoonstelling met Maaike Kramer en Bastiaan van Weelden. Het materiaalgebruik van beide kunstenaars en de bijzondere en spannende beeldtaal die dat oplevert maken het tot een ‘harde’ confrontatie; Sculpturale schilderijen, tekeningen in cement, keramisch werk en concrete-painting.

Maaike over haar werk: “Ik kies voor materialen die van elkaar kunnen lenen. Door het vermengen en vervormen van hun eigenschappen maak ik werken die niet zijn wat ze lijken te zijn. Ik werk bijvoorbeeld met los stof; pigmenten, pastel en potlood omdat deze overgenomen kunnen worden door materialen zoals beton. Beton is een hard monumentaal materiaal dat echter als stof begint en pas vorm aanneemt als je er water aan toevoegt in een mal. Beton neemt vervolgens de eigenschappen van die mal over”.

Over het werk van Bastiaan: De schilderijen van Bastiaan van Weelden staan in schril contrast met de vluchtige beelden waarmee we tegenwoordig onophoudelijk omringd worden. De beelden die hij presenteert vertegenwoordigen bewust een individuele, persoonlijke waarheid. In het afgelopen jaar is Bastiaan gaan experimenteren met materialen als cement, pigment en bouwmaterialen. De resultaten daarvan zijn te zien tijdens ‘Hard’

 

Website Maaike Kramer: https://www.maaikekramer.nl
Instagram Maaike Kramer: @maaike.kramer
Instagram Bastiaan van Weelden: @bastiaanvanweelden

footer anchor