Janskerk / OVERTUIGEN, met de taal van klei

Janskerk / OVERTUIGEN, met de taal van klei

Aards materiaal, hemelse klanken, rauwe stellingnamen en verrassende dialogen, die combinatie is van 27 augustus tot en met 4 september te ondergaan in de Utrechtse Janskerk. Twaalf keramiekkunstenaars brengen een ode aan het Festival Oude Muziek.

De titel ‘Overtuigen’ sluit nauw aan bij het overkoepelende thema van het festival ‘Let’s talk’, dat helemaal in het teken staat van de retorica.

Klank en klei. De taal van muziek en keramiek verschillen. De zeggingskracht doet dat niet automatisch. De bedoelingen vrijwel nooit; een gevoelige snaar raken, emoties aan de oppervlakte brengen, genot bieden, verwondering wekken, bewondering oogsten. Met deze boodschap zijn de twaalf keramisten aan de slag gegaan. Zij hopen de bezoekers van het festival met hun loflied op het evenement via spraakmakend werk een onverwacht extraatje te bieden. Ze hebben zich laten inspireren door de verhalen, de mensen en de muziek rond het thema en het festival.

Het werk is uiteenlopend van aard. Van in klei gevangen theatrale karakterkoppen tot een gordijn van emoties, een tranenvloedVan een robuust kanon dat emoties de wereld in slingert tot een instrument dat de stilte wil vangen. Van een de einder opzoekende klankinstallatie tot beschermende amuletten, kleine hebbedingetjes. Van nieuwe huid om hompen en klonten klei tot flinterdunne blaadjes die wachten op een zuchtje wind of trompetgeluid. 

Deelnemend kunstenaars: Dorothé Arts, Meria Bakker, Tanneke Barendregt, Eefje van de Braak, Marianne van den Breeden, Pierluigi Pompei, Sarah Reinbold, Karen Santen, Mirjam Veldhuis, Ellis Veth, Loes Wolf  en Lisanne van Zanten.

Organisatie: Utrechtse Aarde, platform voor keramiekkunst
Toegang: gratis

Meer informatie over het Oude Muziek Festival en de tentoonstelling is hier te vinden.

Dorothé Arts – ‘Nieuw geluid’, keramiek en kunststof
footer anchor