KAFE #1 | DE STIJL 2.0

KAFE #1 | DE STIJL 2.0

Dinsdagavond 28 november praten we tijdens de eerste editie van KAFE met een nieuwe generatie makers uit de ontwerp- en theaterwereld. Makers die de dwingende noodzaak voelen om vanuit een flinke learning-by-doing mentaliteit een bijdrage te leveren aan de wereld. In 1917 hadden de leden van De Stijl óók een sterk gevoel dat de wereld moest veranderen. Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Piet Mondriaan ontwikkelden, gedreven door idealen voor een betere wereld, een manifest voor een nieuwe abstracte beeldtaal. Honderd jaar na dato heeft hun visie nog steeds impact. Zijn er nu ook makers die een dergelijke impact hebben?
Kunnen we opnieuw een beweging vormen zo succesvol als De Stijl? Wat is daarvoor nodig? Hoe ontketenen we – samen – een creatieve revolutie? We bespreken het in de eerste editie van KAFE, door in gesprek te gaan met creatieve makers uit de ontwerp- en theaterwereld.  Moderator van de avond is Danielle Arets (Design Academy Eindhoven).

Gasten
– Lonny van Ryswyck (design, Atelier NL)
– Ahilan Ratnahom (theater, oa Reverse Colonialism!)
– Overtreders W (design, oa People’s Pavilion, Dutch Design Week)
– Suzanna Jansen (literatuur, oa Het Pauperparadijs)
– Hans Janssen (Mondriaan deskundige & hoofdconservator,Gemeentemuseum Den Haag)

Inloop: 19.30 uur / Aanvang: 20.00 uur

Toegangsprijs: € 5,00 online, aan de deur € 7,50

Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht

KAFE

In deze eerste editie van KAFE praten we met kunstenaars die er anno 2017 in slagen om ongebruikelijke, verbindende en soms choquerende alternatieven aan te dragen voor de problemen van deze tijd. Wie weet leidt deze samenscholing van creatieve geesten tot een nieuw manifest of een andere vorm van actie. Het Huis en RAUM slaan de handen ineen om makers van nu ruimte te bieden middels een podium en gesprek. NU en in de komende jaren!

Kafe DE STIJL 2.0 wordt georganiseerd door de Stijl in de Stad, RAUM en Het Huis Utrecht.

WWW.RAUMUTRECHT.NL

WWW.FACEBOOK.COM/DESTIJLINDESTAD

footer anchor