Kunstliefde / Grenzeloos

Kunstliefde / Grenzeloos

Utrecht is jarig. In 2022 vieren we vol trots dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft.  Met de zomer thema-expositie ‘GRENZELOOS’ sluiten kunstenaarsleden van Kunstliefde zich aan bij het 900 jarige bestaan van Utrecht. In hun werk verkennen ze het thema van de grenzeloze stad, zowel in letterlijke als figuurlijke betekenis. Dat levert een boeiend palet op van beelden en schilderijen, tekeningen en fotografie.

900 jaar geleden gaf keizer Hendrik V de Utrechters officieel hun stadsrechten, als één van de eerste steden in de toenmalige lage landen. Gedurende die negen eeuwen is Utrecht een grootse stad geworden die haar bewoners in alle soorten en maten omarmt. Waar ooit de stadsmuren stonden, ligt nu de singel, die onze oude binnenstad omvat. De huidige grenzen van ons ‘stadsie’ zijn uitgedijd en zullen ook de komende jaren nog groeien…

Met de zomer thema-expositie ‘GRENZELOOS’ sluiten kunstenaarsleden van Kunstliefde aan bij dit Utrechtse historische feit. In hun werk verkennen ze het thema van de grenzeloze stad, zowel in letterlijke als figuurlijke betekenis. Dat levert een boeiend palet op van beelden en schilderijen, tekeningen en fotografie.

footer anchor